top of page

Over ToCCo

Als ik naar jou kom, kom jij dan met me mee? Duw je me weg of dans je om me heen?

DADODANS komt vanaf eind april 2024 scholen met het educatieve dansproject  TocCo; aanraking in het Italiaans. Leerlingen van groep 3 t/m 6 zien dans én presenteren erna hun eigen versie van een dansduet, onder begeleiding van professionele dansers én dansdocenten van Dadodans.

Het project bestaat uit drie onderdelen:

1. Dansvoorstelling op school
TocCo is een professionele dansvoorstelling door 2 dansers. Een duet. Een duet komt namelijk in talloze culturen voor, van een statige tango tot een swingende salsa. En wanneer je samen danst, moet je naar je partner luisteren en contact maken met elkaar. Hoe doen ze dat?
Aan de hand van de dansvoorstelling en bijbehorende workshop onderzoeken de kinderen (6 t/m 9 jaar) op een speelse manier hoe ze contact kunnen maken met elkaar, zelfs zonder woorden.

 

2. Workshop
Na het zien van het duet, krijgt elke klas een workshop. Onder begeleiding van één van de dansers en één dansdocent van DADODANS, creëren ze een eigen dansduet. Op een speelse, onderzoekende manier leren ze samen te werken zónder taal. Ze leren hoe het lichaam beweegt en hoe je via dans gevoelens kan uitdrukken. 

 

3. Presentatie
Elke klas sluit de workshop af met een presentatie. Alles wat ze samen ontdekt en gecreëerd hebben komt op dat moment samen. Het is het resultaat van een bewegend gesprek zonder woorden: een dans duet. 

Kerndoelen
TocCo sluit aan bij kerndoelen 54, 55, 56 en 58 van het SLO

Praktische informatie: 

Dit project  is bedoeld voor één klas per traject. Er kunnen meerdere trajecten na elkaar worden geboekt. 
Voor wie? Dit traject is op maat gemaakt voor groep 3 t/m 6
Duur: een richtlijn van één dag per groep inclusief voorstelling en presentatie moment 
Speelvlak: in een speelzaal of gymzaal

Interesse gekregen?

Neem contact op via educatie@dadodans.nl, dan bespreken wij de mogelijkheden!

bottom of page